Zakisanost telesa postaja resen problem

Ali veste, da je dandanes zakisanost telesa vedno pogostejši problem? Zakisano telo pomeni porušeno ravnovesje v organizmu, saj prevladujejo kiselkaste snovi oziroma kisline. Namesto da bi se ravnovesje ohranilo, se zaradi prevelikega vnosa kislinsko naravnanih snovi začnejo te kisline v telesu kopičiti. Posledično to vpliva na naše počutje, na kožo in s časoma lahko privede do resnih obolenj. Zato je smiselno čim prej poskrbeti, da se v telesu znova vzpostavi ravnovesje.

Glavni vzrok zakisanosti je nezdrava prehrana, so pa tudi drugi, kot na primer stres in onesnaženost okolja. Lahko bi zapisali, da je krivec hiter tempo dogajanja, ki nam v nemilosti vsiljuje nezdrav način življenja.

Kako odpraviti zakisanost telesa?

Zakisanost telesa se lahko odpravi, in sicer tako, da se vzpostavi normalno stanje. To se doseže tako, da v telo vnesemo dovolj bazičnih snovi in v kolikor je telo zakisano, je potrebno vnesti presežek bazičnih snovi in prenehati vnašati kislinske snovi.

V grobem rečeno so kislinske snovi predvsem v nezdravi prehrani, kjer prednjači predelan sladkor. Tako je potrebno v telo prenehati vnašati razne sladke pijače in sladkarije, pa tudi druge nesladke – meso in živila, ki jih uvrščamo med ogljikove hidrate. Za bazično naravnano hrano veljata predvsem zelenjava in sadje.

Sadje in zelenjava

Do uspešno prečiščenega telesa je tako najboljša pot, da se aktivno podamo v zdravo življenje. Potrebno je zmanjšati stres, redno imeti dovolj spanca, poskrbeti za telesno aktivnost in seveda prilagoditi prehrano. Lahko se odločite za začasno dieto, ki bo znova vzpostavila ravnovesje in razkisala telo, ali pa za vselej spremenite prehranjevalne navade. V tem primeru boste zakisanost telesa za vedno pustili za sabo, saj je zdrava hrana ključ do zdravega telesa. »Si, kar ješ,« drži kot pribito.

Zakisanost telesa nas lahko tudi preseneti

Ljudje smo si med sabo različni in tako so tudi naši problemi lahko raznoliki. Lahko smo popolnoma zdrav človek z zdravim načinom življenja, a nas v nekem obdobju zakisanost telesa popolnoma preseneti. Pogosto se to zgodi v pozni jeseni ali pozimi, ko je vreme dalj časa slabše (na primer megla tudi po več tednov). Posledično smo tudi manj aktivni, hrana kar naenkrat ni več tako sveža kot poleti, ob praznikih pretiravamo z mesnatimi jedmi itd. In kar naenkrat nas zadane zakisano telo. Posledice se sprva lahko opazijo na koži in počutju, sčasoma pa zakisanost privede tudi do resnih obolenj.

V kolikor si želite popraviti ravnovesje v vašem telesu v najhitrejšem možnem času ali pa morda ne želite delati drastičnih sprememb pri prehranjevalnih navadah, potem vam bodo najbolje pomagali prehranski dodatki. Preizkusite lahko alkalne kapljice, ki se jih doda v pitno vodo. Redno pitje alkalne vode prinese rezultate relativno hitro, zakisanost telesa se znižuje in počutje se običajno kmalu izboljša. Če pa imate z zakisanostjo težave že dalj časa in trpi predvsem koža, boste izboljšanje moč opaziti po nekaj tednih.

Ključ do zdravega telesa je zdrav način življenja. Ne pozabite, vsak dan je nova priložnost in nikoli ni prepozno za zdrav začetek!

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close