Trda koža na petah

Ko minejo dolgi zimski meseci in se pred nami začne pojavljati poletje, je že skrajni čas, da začnemo misliti na poletno sezono. Če ta vključuje oddih ob morju in sončenje na plaži, je treba seveda poskrbeti za to, da smo za takšne aktivnosti v čim boljši formi. Kilogramčke, ki se čez zimo naberejo na telesu, odstranimo s primerno vadbo in prehrano ali z drugimi pripomočki, poskrbimo za frizuro in se posvetimo tudi drugim delom telesa. Če pri slednjem naletimo na trdo kožo na petah, je treba poskrbeti tudi za to, preden si nadenemo najljubše natikače in se odpravimo na dopust.

Nad odmrle celice na stopalih z mikro kristali

Mikro kristaliTrda koža na petah je lahko v poletnih mesecih zelo nadležen problem, saj marsikdo ne želi razkazovati svojih stopal v sandalih in natikačih, če koža ni gladka in sijoča. Na srečo se tudi za to težavo najde rešitev, kot se dandanes že za praktično vsako težavo. Sodobna tehnologija prinaša raznovrstne naprave za vsak namen, tudi pri negi stopal ni nič drugače. Trdo kožo na petah in stopalih namreč preprosto odstranimo kar s takšno priročno napravico, ki svoje delo opravi z nežnimi mikro kristali.

Uporaba te rešitve je zelo učinkovita, saj neposredno postrga delce odmrle kože s stopal in tako poskrbi za gladek in sijoč videz.

Gel nogavice za gladka in sijoča stopala

Gel nogaviceZa gladka stopala pa seveda lahko poskrbimo tudi na druge načine. Poleg redne nege lahko uporabimo posebne gel nogavice, ki kožo na stopalih neprenehoma negujejo in poskrbijo za to, da trda koža ni moteča. Takšne nogavice lahko nosimo kadarkoli in kjerkoli, tako da z diskretnim delovanjem poskrbijo za zdrave in gladke noge. Z rednim nošenjem gel nogavic se odmrla koža v celoti odstrani s stopal, kar zagotovi dolgoročne rezultate, kakršnih si seveda želimo in jih od učinkovite rešitve pričakujemo. Tako trda koža na petah ne bo več težava, temveč preteklost.

Nega nog se prične doma

Ne glede na to, katero rešitev izberemo za svoje težave s trdo kožo na petah, je treba najprej poskrbeti za redno in pravilno nego stopal. Ta se ne začne pri obisku pedikerja in podobnih salonov, temveč doma, kjer je treba stopala redno čistiti in negovati. Trda koža se bo namreč pojavila tudi zaradi nepravilne nege, na primer če so stopala preveč suha, pa tudi če so pretirano vlažna.

Najbolj učinkovita rešitev je torej ta, da poskusimo odkriti vzrok težav in ga odpraviti. Če tega na preprost način ni mogoče opraviti, pa se zatečemo k drugim rešitvam, ki bodo morda bolj učinkovite.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close
Close