Razstrupljanje telesa postaja nujno

Razvoj sodobne tehnologije je v zadnjih stoletjih prinesel marsikaj dobrega in na splošno zelo izboljšal kvaliteto naših življenj. A kot vsaka stvar ima tudi ta nagel razvoj poleg prednosti svoje slabosti, kar se danes odraža predvsem na odvečnih škodljivih snoveh, ki jih najdemo praktično povsod. Ne le, da s povečanim izpustom škodljivih snovi škodujemo naravi, vse več dodatkov je tudi v hrani, pijači in drugih izdelkih, namenjenih ljudem. V kombinaciji z nezdravim življenjskim slogom in drugimi razvadami pa te snovi hitro povzročijo zdravstvene težave.

Na srečo se tudi zavedanje škodljivih posledic sodobnega razvoja vse bolj širi med ljudmi, tako da so nam danes na voljo različne metode, s katerimi se lahko zoperstavimo škodljivim učinkom sodobnega časa. Med temi metodami je še posebej priljubljeno razstrupljanje telesa, ki na naraven in varen način poskrbi za to, da se škodljive snovi brez težav izločijo iz organizma.

Organizem strupe izloča prepočasi

Razstrupljanje telesa je širok pojem in ne vključuje le namernega razstrupljanja. Že telo samo namreč poskrbi za dokaj učinkovito izločanje škodljivih snovi, a pri povečanem vnašanju najrazličnejših strupov v današnjem času je ta naravna obramba prešibka, kar lahko hitro vodi v oslabljen imunski sistem, slabo počutje ter tudi težave z notranjimi organi.

Tako postaja dodatno razstrupljanje telesa nujno. Na srečo z malo discipline ni težko poskrbeti za učinkovitejšo obrambo pred neželenimi vsiljivci. Oglejmo si, s čim si lahko pri hitrejšem odvajanju toksinov iz telesa pomagamo sami.

Uravnotežena prehrana in gibanje

Razstrupljanje telesa v prvi vrsti vključuje urejeno prehrano, ki vsebuje vse potrebne snovi za delovanje organizma, predvsem pa tiste, ki pospešujejo izločanje škodljivih snovi in pomagajo pri obrambi pred nastajanjem in prehajanjem novih strupov.

Uravnotežena prehrana

Že s povsem osnovnimi živili (sadje, zelenjava, začimbe, jajca, ribe, jagnjetina, riž, jogurt) lahko poskrbimo za učinkovito razstrupljanje telesa, seveda pa moramo zdravo prehrano dopolniti še z drugimi področji zdravega življenja ter posebej paziti na to, da se izogibamo namernemu uživanju škodljivih snovi, kot je npr. hitra prehrana.

Za hitrejšo presnovo je pomembno tudi redno gibanje. Ni potrebno veliko, a razstrupljanje telesa vsekakor počasi že postaja nujno.

Razstrupljanje telesa s pomočjo obližev

Organizmu lahko pri detoksikaciji pomagamo z različnimi pripomočki, med katerimi so se za učinkovite izkazali obliži za razstrupljanje telesa. Poleg detoksikacije pozitivno vplivajo na imunski sistem, pospešujejo metabolizem in cirkulacijo krvi, prav tako pa so namenjeni lajšanju alergijskih reakcij.

Čez noč si po enega nadenemo na vsak podplat, naslednje jutro pa obliža odstranimo. Zanimivo je opazovati, kako obliži za razstrupljanje telesa po vsaki naslednji uporabi postajajo bolj čisti. Tako hitro vidimo, kdaj lahko z uporabo prenehamo.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close
Close