Trije načini za odpravo celulita

Celulit se najpogosteje pojavi pri ženskah, in sicer na zadnjici, stegnih in trebuhu, redkeje pa tudi na rokah. Zato ne preseneča dejstvo, da je nežnejši spol tisti, ki se večkrat sprašuje, kako se znebiti celulita. Najprej si poglejmo, kaj celulit sploh je in zakaj imajo z njim težave predvsem ženske. Celulit je maščobno tkivo nekoliko globlje pod kožo, ki s pritiskom na zgornje plasti kože povzroči, da povrhnjica ni več tako gladka, posledica pa je jamičast izgled kože. Razloga, da imajo ženske s celulitom več težav kot moški, sta vsaj dva. Prvi je, da je pri ženskah razporeditev kolagenskih vlaken nekoliko drugačna kot pri moških, drugi pa, da sta usnjica in povrhnjica pri ženskah tanjši.

Težavo z maščobnim tkivom sicer imata oba spola, vendar pomarančasta koža zaradi zgoraj omenjenih razlogov pride bolj do izraza pri nežnejšem spolu, zato odprava celulita težave povzroča precej pogosteje ženskam kot moškim.

Na vprašanje, kako se znebiti celulita, lahko podamo vsaj tri odgovore:

  • Z masažami in masažnimi pripomočki.
  • S kozmetičnimi in farmacevtskimi sredstvi.
  • Z zdravim načinom življenja.

Odprava celulita z masažami in masažnimi pripomočki

Odličen način za odpravljanje celulita predstavljajo masaže in razni masažni aparati. Če imate težave s celulitom, vam priporočamo obisk kozmetičnega salona, kjer so vam na voljo različne tehnike masaž, zelo uspešna pa je tudi limfna drenaža. Pri masažah gre za to, da dosežemo boljšo prekrvavitev na kritičnih predelih ter iz telesa odpravimo odvečno vodo in strupene snovi. Maščobne celice se začnejo topiti in prične se odprava celulita, opozarjamo pa, da le z eno ali dvema masažama ne boste dosegli nič, saj mora biti masaža redna.

Limfna drenaža

Podobno velja za masažne pripomočke, s katerimi stimuliramo prekrvavitev in iz telesa odpravljamo strupe, topimo maščobne celice ter gladimo kožo. Obstaja sicer malo morje raznoraznih masažnih pripomočkov, vendar se veliko ljudi tudi po več mesecih uporabe še vedno sprašuje, kako se znebiti celulita, saj veliko aparatov svojo nalogo opravlja bolj slabo. Priporočamo vam, da se pred nakupom dobro pozanimate o posameznem pripomočku ter za mnenje povprašate nekoga, ki si pripomoček lasti že dlje časa.

Nad celulit s kozmetičnimi in farmacevtskimi sredstvi

Celulit lahko odpravljamo tudi s kremami in tableti. Povprašajte svojo kozmetičarko, katero kremo vam priporoča, prav tako vprašajte farmacevta, kaj se v boju proti celulitu najbolje obnese. V glavnem imajo tako kreme kot tableti enak učinek – odpravljajo odvečne snovi iz telesa in spodbujajo mikrocirkulacijo, kar topi maščobo in deluje tudi preventivno pred pojavom dodatnega celulita.

Na podoben način delujejo tudi čaji za odpravo celulita. Priporočamo vam, da najprej poskusite s kremo in čajem, saj krema deluje lokalno, čaj pa ni tako invaziven, šele v skrajnem primeru pa posezite po tabletah, ki delujejo sistemsko. Poleg tega so tablete tudi zelo drage.

Kako se znebiti celulita na povsem naraven način

Odprava celulita z zgoraj naštetimi metodami, pripomočki in sredstvi je sicer mogoča, vendar dolgoročnejših rezultatov ne pričakujte, če ne boste vsaj nekoliko spremenili svojega življenjskega sloga. Največ maščobnih celic boste stopili z redno telesno aktivnostjo. V kolikor vam šport povzroča sive lase, pričnite z rednimi sprehodi v naravo, nato hojo zamenjajte za zmeren tek, kasneje pa počasi povečujte tempo in razdaljo. Za odpravo celulita je torej najboljša aerobna vadba, saj boste tako pokurili največ maščobnih celic.

Tek

Seveda ne pozabite na uravnoteženo in zdravo prehrano. To pomeni vnos čim manj maščob, namesto tega pa raje zaužijte več sadja in zelenjave. Prepričani smo, da bo s telesno aktivnostjo, bolj zdravo prehrano in redno masažo odprava celulita le vprašanje časa. Proces lahko pospešite z uporabo kreme proti celulitu, tabletam pa se, če se le da, raje izognite.

4.9/5 - (27 votes)

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!
Najbolj brani prispevki
Close
Back to top button