Nasveti in triki za ličenje oči

Večini žensk ličenje oči predstavlja povsem vsakdanje opravilo. Postopek lahko ženske naredi elegantne in zapeljive, po drugi strani pa se z napačno izbiro barv oziroma nepravilnim ličenjem lahko izgled tudi ponesreči. Povsem na mestu je zapis, da so poudarjene in primerno naličene oči zrcalo ženske duše in lepote. Ličenje oči ni tako enostavno, kot si misli marsikatero mlado dekle. Make up mora biti primeren priložnosti, za katero se ličimo.

Ličenje oči za različne priložnosti

Poznamo dnevno ličenje oči, kjer morajo biti barvni odtenki na vekah nevpadljivi in predvsem zemeljskih barv. Na dnevni svetlobi naj make up ne bo premočen. Za razliko od dnevnega je večerno ličenje lahko mnogo bolj poudarjeno in predvsem živih barv. Seveda so tukaj še posebne priložnosti, kot so npr. poroka, fotografiranje in razni svečani večerni dogodki, ki zahtevajo posebne tehnike ličenja, ki poskrbijo predvsem za večjo obstojnost. Za takšne se vsekakor priporoča profesionalno ličenje, saj je potrebnih kar nekaj izkušenj in znanja.

V spodnjem video posnetku si oglejte, kako si z ličenjem pričarati zapeljive mačje oči.

Senčila in način ličenja se razlikujeta tudi glede na obliko in barvo oči, upoštevati pa je potrebno še barvo las. Ljudje imamo različne oblike oči, zato so pri ličenju od osebe do osebe potrebne manjše prilagoditve. Dejstvo je, da pravilno naličene veke lahko prekrijejo ali poudarijo kakšno nepravilnost.

Znano je, da moramo barvni odtenek senčila pravilno izbrati glede na barvo oči. Z nepravilnim izborom lahko situacijo poslabšamo. Če imamo oči modre barve, je zapoved, da izberemo senčila z rožnatim in vijoličnim odtenkom. Za ličenje oči v tem primeru nikakor ne smemo izbrati modre barve. Če so naše oči rjave barve, so dovoljeni vsi barvni odtenki senčil. Rjava barva oči je najbolj nevtralna, zato je pri njej tudi vse dovoljeno. Zelena barva oči pa se najbolje zlije z bakrenimi, rjavimi in rdečkastimi odtenki senčil.

Dodatni nasveti za nanos senčil

Pri ličenju oči velja upoštevati še nekaj zapovedi, kako pravilno nanesti senčila. Med obrvmi in vekami vedno pustimo nekaj prostora brez barvnega odtenka. Če namreč senčilo nanesemo do konca, lahko hitro izgleda, kot da smo se ravnokar stepli. Temna barva senčil se vedno nanaša na zunanjo stran veke, svetla barva pa na notranjo. Tako nastane naš pogled bolj odprt, ta zapoved pa je še posebej nujna za ženske, ki imajo oči bolj skupaj. Za ženske, ki imajo oči bolj narazen, velja, da lahko temni odtenek uporabijo tudi na notranji strani veke. Vedeti moramo, da s tem pogled nekoliko zožimo. Pazimo še na stroge linije – raje jih zmehčajmo, da robovi ne bodo tako izraziti.

Možnosti za ličenje oči je zares ogromno. Uporabimo lahko še črtalo in tuš, seveda pa je za zaključek obvezna tudi maskara za trepalnice. A še tako lepo naličene oči pokvarijo neurejene obrvi. Zato najprej poskrbimo za te.

Vir: https://www.nasveti.net/nasveti-za-licenje

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Close