Lepi in urejeni nohti v 8 korakih

Roke in noge si zaslužijo posebno pozornost, saj so lepi nohti okras prav vsake ženske. Urejeni nohti bodo o vas povedali marsikaj, zato si vzemite čas in si privoščite sproščujočo manikuro in pedikuro, s katerima boste svoje noge in roke razvajali kar v domači kopalnici. In to za zelo malo denarja. V nadaljevanju vam ponujamo 8 nasvetov, kako do resnično lepih, zdravih in urejenih nohtov brez obiska lepotnega salona.

Lepi nohti v le osmih preprostih korakih

1. Nohte negujte tako skrbno, kot negujete obraz. Čez dan na hrbtni strani rok vedno uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem. Ponoči uporabljajte serume, ki jih uporabljate za nočno nego obraza. Poskrbite za to, da si po vsakem umivanju na roke nanesete losjon ali kremo, ki ju dobro vtrete v kožo. Lahko si naredite tudi sladkorni piling.

2. Določite dolžino in obliko nohtov. Lepi nohti se morajo ujemati z vašim življenjskim stilom. Če radi čistite ali ste bolj športen tip človeka, potem nikar ne pretiravajte z dolžino nohtov. Modne navdušenke pa si lahko privoščite tudi daljšo dolžino ali neobičajne oblike nohtov.

3. Pred lakiranjem nohte dobro pripravite. Najprej nanje nanesite kakovosten brezbarven podlak. Šele ko se popolnoma posuši, nanesite osnovno barvo laka. Po nanosu barve pa nohte namažite še z nadlakom, ki bo zagotovil ustrezno trajnost barve. Tako bodo urejeni nohti vedno vaše najboljše ogledalo.

4. Urejeni nohti zahtevajo razkužen pribor za nohte. Za nohti se nahaja plast umazanije, ki ostane na priboru za manikuro in pedikuro. Zato pribor po vsaki negi nohtov umijte z vročo vodo in milom.

Urejeni nohti

5. Lepi nohti imajo lepo obnohtno kožico. Le-ta varuje nohte pred različnimi vnetji in glivicami. Ne pozabite na to, da jo morate redno vlažiti, kar lahko storite z oljčnim oljem. Po vsakem prhanju jo nežno potisnite nazaj, nikar pa je ne strizite.

6. Posezite po dodatkih z biotinom. Ta pomembni vitamin B bo okrepil ter pozdravil tudi suhe in skrhane nohte. Ne pozabite še na cink, katerega si lahko zagotovite z ustrezno prehrano (oreščki, piščančje meso, polnozrnati izdelki in podobno).

7. Za odstranjevanje laka uporabljajte odstranjevalec brez acetona. Aceton namreč povzroča, da so nohti krhki in lomljivi. Na voljo imate odstranjevalce s proteini, ki nohtov ne poškodujejo, temveč jih ustrezno nahranijo.

8. Uporabljajte le visoko kakovostne izdelke za nego nohtov. Zato posegajte po priznanih blagovnih znamkah. Čeprav so nekoliko dražje, bodo vašim nohtom zagotavljale ustrezno nego. Odrecite se lakom s formaldehidom, saj boste sicer svoje nohte izsušili.

Kako pa vi skrbite za svoje nohte, da so le-ti vedno lepi in urejeni? Nasvete nam zaupajte v komentarju!

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Close