Koprivin čaj za hujšanje

V rastlinah se pogosto skrivajo pravi zakladi. Gotovo tudi vi poznate rastlino koprivo, s katero se je marsikdo od nas neprevidno opekel. Morda pa ne veste tega, da so koprivo uporabljali že naši predniki za blaženje različnih težav, vse od slabokrvnosti pa do kardiovaskularnih bolezni. Kopriva je resnično neverjetna rastlina, ki lahko pomaga tudi vam.

Zadnje čase se vse več ljudi bori z debelostjo. Ste med njimi morda tudi vi? Nestrpno iščemo vedno nove in različne načine, kako bi s sebe sklestili nekaj kilogramov. A čudežne rešitve ni. Pot do zdravega in fit telesa zahteva uravnoteženo prehrano ter vsakodnevno telesna vadbo. K lažjemu izgubljanju kilogramov pa lahko pomaga tudi pitje čaja, pripravljenega iz koprive.

Kako in zakaj je koprivin čaj primeren za hujšanje, si bomo pogledali v nadaljevanju.

Spodbuja presnovo in pospešuje odvajanje vode

Koprivin čaj je blag diuretik, kar pomeni, da vašemu telesu pomaga pri odplakovanju strupov. Istočasno pa pomaga pri izgubi telesne teže, saj telo zaradi diuretičnega delovanja čaja izgublja tudi vodo, zaradi katere ste lahko videti bolj ali manj napihnjeni. S tem, ko se bo vaše telo znebilo različnih odpadnih snovi, pa boste imeli tudi več energije za telesno vadbo.

Poživi, preprečuje krče in pomaga pri izgorevanju maščob

Če že govorimo o energiji, moramo omeniti tudi to, da čaj iz koprive vsebuje tudi ogromno vitaminov in mineralov. S pitjem čaja boste tako na naraven način povečali vitalnost in splošno dobro počutje.

Koprivin čaj

Počutili se boste vedro in veliko lažje boste prenašali vsakodnevni stres. Tako vam ne bo potrebno posegati po različnih energijskih pijačah, ki so polne škodljivih snovi. Poleg tega čaj vsebuje tudi serotonin in acetilholin, ki na naraven način zavirata apetit. Koprivin čaj bo na ta način še dodatno poskrbel za lažje in hitrejše hujšanje.

Kako pripraviti koprivin čaj?

Koprivin čaj so izredno cenile že naše babice. Najboljše koprive so nabirale spomladi, saj takrat začenjajo odganjati mlade rastline. Prav tako lahko mlade koprive naberemo tudi jeseni po dežju. Nabiramo torej poganjke kopriv, ki jih nato uporabljamo sveže ali posušene.

Priprava čaja je preprosta: zavremo liter vode, ga odstavimo in vanjo potopimo šopek mladih kopriv. Pustimo pokrito deset minut in nato odcedimo. Svetujemo vam, da čaju dodate še nekaj kapljic limoninega soka, saj boste s tem na enostaven način pospešili svoj metabolizem.

Nimate svežih kopriv? Prav nič narobe ne bo, če boste za pripravo čaja uporabili že vnaprej pripravljeno mešanico, ki jo lahko kupite v različnih trgovinah z zdravo prehrano.

Želimo vam uspešno hujšanje s pomočjo koprivinega čaja!

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close
Close