Kako se znebiti celulita na zadnjici?

Ni ženske, ki se ne bi srečala z nadležnim videzom pomarančne kože oziroma s celulitom. Nekatere imajo to srečo, da se jim celulit praktično ne vidi, opazen je le, ko stisnejo kožo. Medtem pa se preostale srečujejo z bistveno bolj opaznim celulitom, ki ga običajno zasledijo na stegnih, zadnjici in trebuhu. Marsikatera ženska se sprašuje, kako se znebiti celulita. Številne se poslužujejo enostavnih rešitev in bližnjic, a na dolgi rok se te ne obnesejo najbolje. Le redke pa se odpravljanja celulita lotijo celostno, kot je edino pravilno in učinkovito.

Počasi se bliža čas dopustov in vročih dni, ko bo razgaljene več kože, zato si ženske želijo celulit odpraviti s kar se da čim manj truda. Vendar temu žal ni vedno tako. Celulit je pri nekaterih ženskah gensko pogojen, pri večini pa je težava v preveliki količini maščob v podkožju. Zato lahko celulit opazimo tudi pri zelo suhih ženskah, saj le-ta ni odvisen od teže, ampak od odstotka telesne maščobe. Celulit je tako bolj prisoten pri športno neaktivnih ženskah ter tistih, ki se ne prehranjujejo pravilno.

Gibanje, prehrana, kozmetika in anticelulitne terapije

Odgovor na vprašanje, kako se znebiti celulita na zadnjici, je tako znan, in sicer s primernim načinom prehranjevanja ter športno aktivnostjo. Tek in hoja bosta poskrbela za boljšo kondicijo našega telesa, medtem ko bosta vadba z utežmi in vadba za mišice pripomogla k lepše oblikovanemu telesu ter odpravi celulita. Pravilna prehrana in vnos zadostne količine vode pa bosta poskrbela za bolj napet videz kože in manj opaznejši celulit.

Odpravljanje celulita

Kozmetična industrija že vrsto let razvoj svojih izdelkov posveča vprašanju, kako se znebiti celulita na zadnjici, kot tudi na stegnih in trebuhu. Med drugim so odkrili raznovrstne tablete, masažne gele in kreme, prav tako so priljubljene tudi masaže in terapije v kozmetičnih salonih (npr. body wrapping). Pri vsem tem pa se je potrebno zavedati, da rešitve niso dolgoročne, za kar pa lahko odštejete zajeten kupček denarja.

Kako že pravijo? »Brez muje se še čevelj ne obuje.« Tako da, drage dame, hitro v akcijo in še danes spremenite svoj življenjski slog. Več telesne aktivnosti, bolj zdrava prehrana, z masažnimi pripomočki in geli pa si lahko dodatno pomagate, da se bo celulit na zadnjici, stegnih in trebuhu stopil še hitreje.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close
Close