Kako odpraviti podočnjake?

Kar naprej ti podočnjaki! Se vam zdi, da dovolj spite, pa vendar nadležne temne lise okoli oči še kar kvarijo vaš videz? Se že dlje časa sprašujete, kako enkrat za vselej odpraviti podočnjake? Poglejmo najprej, kaj podočnjake sploh povzroča. Hiter tempo življenja, prekrokane noči, stres, delo z računalnikom, tudi gledanje televizije.

Podočnjaki so lahko dedno pogojeni ali pa so odraz trenutnega stanja vašega telesa – jemljete kakšna zdravila, ki povzročajo širjenje žilic, se nekakovostno prehranjujete? Hormonsko neravnovesje tudi povzroča podočnjake, ravno tako bolezni ledvic ali pa alergije. Koža okrog oči je zelo tanka in zato bolj občutljiva; bodite pozorni na to takrat, ko se izpostavljate soncu. Podočnjaki so lahko tudi znak dehidracije.

Odprava podočnjakov na naraven način

Tako, vire teh temnih kolobarjev okrog oči sedaj poznamo, vprašanje pa še vedno ostaja. Kako odpraviti podočnjake? Na naraven način! Prvič, pomembno je, da čez dan spijete dovolj vode. Drugič, čajne vrečke – po tem, ko skuhate čaj (črni, zelen, kamilični), čajne vrečke ohladite v hladilniku in si jih nato položite na oči. To ponavljajte vsak dan. Vsaj deset do petnajst minut na dan si vzemite in učinek bo kmalu viden.

Odprava podočnjakov

Torej, kako se znebiti podočnjakov? Z obkladki. Za obkladke lahko uporabite tudi ohlajene kolobarje kumare ali surovega krompirja. Tovrstni obkladki pomagajo pri odpravljanju podočnjakov, pa tudi pri premagovanju stresa oziroma pripomorejo k pomiritvi po napornem dnevu. Mandljevo olje tudi dobro dene, če ga nanesete na kožo okoli oči. Preizkusite ga!

Vzemite si čas za spanje in se zdravo prehranjujte

Če nadaljujemo, dovolj počitka oziroma spanca ter zdrav in aktiven način življenja – to sta tudi odgovora na vprašanje, kako odpraviti podočnjake. Ko spite, imejte privzdignjeno vzglavje, da zmanjšate pretok krvi v glavi. Koliko spanca je sploh dovolj? Sedem do devet ur, pravijo strokovnjaki.

Uravnotežite svojo prehrano, obogatite jo z vitamini, izogibajte se preveč slani hrani, saj le ta zadržuje vodo v vašem telesu. Jejte kivi, artičoke, špinačo, cvetačo, banane, brusnice, suhe slive. Vsem tem jedem je skupno to, da pomagajo odvajati odvečno vodo iz telesa.

Opustite razvade, kot sta kajenje in uživanje alkohola. Raje se rekreirajte, da poženete kri po žilah.

Uporaba kozmetičnih krem, roll on-ov in korektorjev

Roll on proti podočnjakomČe naravne metode ne pokažejo učinka, testirajte kreme, ki vam lahko pomagajo odstraniti podočnjake. Pri izbiri prave kreme je pomembno, da izberete tako, ki vsebuje vitamin K. Viden učinek imajo pri večini uporabnikov tudi roll on-i, ki so na voljo v spletnih trgovinah in lekarnah. Podočnjaki, ki so dedni, so bolj trdovratni. Pri teh nam navadno lahko pomaga le korektor, s katerim jih zakrijemo.

Kakorkoli, pomembno, da najprej odkrijete vzrok svojih podočnjakov in nato izberete ustrezen način odpravljanja. Poskrbite, da vaše oči oziroma podočnjaki ne bodo dajali videza utrujenosti, preobremenjenosti.

Se še vedno sprašujete, kako odpraviti podočnjake? Najprej se jih poskusite znebiti tako, da odpravite njihov vzrok, šele nato se poslužujte preostalih metod.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close