Kako odpraviti mozolje na naraven način?

Večina od nas pojav mozoljev povezuje z obdobjem adolescence in večjimi hormonskimi spremembami, vendar aknavost lahko prizadene posameznike obeh spolov tudi v odrasli dobi. Ta neprijetnost nas torej lahko spremlja kar precejšen del življenje, zato je še toliko pomembneje, da vemo, kako jo lahko ublažimo.

Na trgu lahko posegamo po številnih kremah in drugih pripravkih, ki jih proizvajalci oglašujejo kot čudežno zdravilo proti mozoljem. Ker nekatere kemične sestavine, ki so prisotne v takih izdelkih, lahko še bolj poškodujejo našo kožo, je veliko bolje, da posegamo po naravnih sestavinah. Zaupali vam bomo najučinkovitejše metode, kako na preprost in naraven način odpraviti mozolje. Ugotovili boste, da imate vsa sredstva pri roki.

1. Na mozolje nanesite limonin sok

Če se boste na hitro želeli znebiti mozoljev na koži, lahko posežete kar po limoninem soku. Tega boste previdno stisnili na vsak mozolj posebej. Sok limone bo razgradil umazanijo v pori, obenem pa limona pomaga tudi pri obnovi kože.

2. Rezino kumarice položite na mozolje

Kumarice nekateri od vas že uporabljate za nego obraza. Če boste njene rezine položili na mozolje, bodo ti izginili hitreje. Sok kumarice pa lahko uporabite tudi kot tonik, ki učinkovito pomiri vneto kožo.

3. Košček vate namočite v vročo vodo

Zelo učinkovita rešitev za odpravljanje mozoljev je, da košček vate namočite v vročo vodo. Vato takoj za tem pritisnite na mesto mozolja in jo držite približno eno minuto. Toplota bo stopila sebum, ki je zamašil poro.

Odprava mozoljev na naraven način
Odprava mozoljev na naraven način – brez kemičnih sestavin.

Nato na ta predel nanesite še kremo. Če vaša koža ni posebej občutljiva, naj krema vsebuje 10 % benzoil peroksid, ki bo uničil bakterije in izsušil mozolj. Čisto na koncu na mozolj prilepite še košček obliža. Krema bo na ta način delovala celo noč.

4. Mešanica medu, cimeta in muškatnega oreščka

Med zmešajte s cimetom tako, da bo nastala gladka zmes oziroma pasta, ki ji postopoma dodajate še sveže nariban muškatni orešček. Mešanico nato nekaj ur pustite stati v zaprti posodi. Nato jo nanesite na kožo in ji pustite delovati četrt ure. Potem jo temeljito izperite z obraza. Nad rezultatom boste navdušeni.

5. Sodo bikarbono zmešajte z vodo

Soda bikarbona je zelo uspešna tudi v boju z drugimi kožnimi obolenji, saj ima sposobnost izsuševanja kože. Zmešajte jo z vodo tako, da bo nastala zmes v obliki paste. To nato nanesite na akne in pustite delovati nekaj minut. Metoda bo še učinkovitejša, če jo boste izvedli pred prhanjem.

6. Na kožo nanesite jajčni beljak

Jajčni beljak si s pomočjo vatirane paličice nanesite na kožo. Pred tem poskrbite, da boste odstranili vso lupino in rumenjak. To pustite delovati čez noč. Zjutraj beljak temeljito sperite s kože. Opazili boste veliko razliko.

7. Naredite ledene kocke iz zelenega čaja

Naredite si ledene kocke in namesto vode uporabite zeleni čaj. Zanj je značilno, da pripomore k pomirjanju kože. Na najbolj problematičnih delih kože boste takoj občutili olajšanje in zmanjšanje otekline.

Ste preizkusili več metod za odpravo mozoljev na naraven način, ki smo vam jih predstavili v današnjem prispevku? Katera izmed njih se je izkazala za najbolj učinkovito? Veseli bomo, če nam svoja opažanja zaupate v komentarju!

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Close