Hujšanje z limono – resnica ali mit?

Morda se sliši kot slaba šala, ampak dejstvo je, da ta čudovit in skorajda čudežen sadež resnično dela čudeže. Kraljica med sadeži, ko je potrebno poseči po vitaminu C in omamno dišeča iz velikega kozarca limonade sredi poletja. Tudi pozimi je enostavno nepogrešljiva ob vroči skodelici čaja.

Skrbi za naš imunski sistem in dobro počutje. Že sam vonj po limoni na človeka deluje zelo pomirjujoče. Po drugi strani pa ob misli na to, da bi vanjo zagrizli, hitro dobimo polna usta sline. Vse ob svojem času in v pravih količinah.

Ampak – hujšanje z limono?

Ja, prav ste prebrali. Z limono lahko tudi uspešno stopimo odvečne kilograme. Limonin sok je izjemno dober pri razstrupljanju telesa in krvi, kar še dodatno pospeši vse potrebne procese v telesu. Limona pospešuje metabolizem in zagotavlja občutek sitosti.

Ob tem pa je tudi izjemno koristna pri odpravljanju napihnjenosti trebuha. Ali ste vedeli, da limonina lupina vsebuje pektin? Morda. Pa ste vedeli tudi, da z njim telo pomaga uravnavati vaš krvni sladkor? Limonino lupino se dandanes uporablja marsikje, a prej se prepričajte, da imate pred seboj limone iz bio pridelave.

Enotedenska shujševalna kura z limono

Najboljše pri limonini dieti je, da se zaradi nje ne boste odpovedali drugi hrani. Enotedensko hujšanje z limono bo poskrbelo za zdrav in sijoč videz vaše kože, boljšo prebavo in vsesplošno počutje. Ob tem pa bo seveda pomagala stopiti kar nekaj odvečne maščobe.

Limonada za hujšanje
Iz ekološko pridelanih limon si pripravite limonado za čez ves dan.

Ker je pri tej dieti potrebno popiti veliko vode oziroma tekočine, boste to najbolje storili na dva načina. Prvi je, da si boste vsak dan pripravili velik vrč sveže in nesladkane limonade. Drugi pa, da boste imeli na zalogi vedno nekaj skuhanega čaja, kateremu boste seveda dodali limonin sok.

  • Zjutraj pijte mlačno limonado, ki bo poskrbela za boljšo prebavo. Seveda ne pozabite na zdrav zajtrk, le kozarec mlačne limonade dodajte za povrh.
  • Za kosilo si privoščite kakšno zdravo solato, pri kateri namesto kisa uporabite sveže iztisnjen limonin sok. Kadar boste posegli po ribi, boste to verjetno z veseljem pokapali z limoninim sokom. Žejni? Dodajte kozarec limonade.
  • Tudi zvečer po lahki večerji ne pozabite na kozarec prijetne limonade.

Da bo hujšanje z limono uspešno, skušajte iz svoje prehrane črtati čim več sladkorja in hrane, ki ga vsebuje. Načeloma vam vsake toliko kakšen posladek ne bo škodil, a vsaj ta teden skušajte ubežati pregrešnim željam. Če že, si privoščite kakšen košček limoninega peciva. Če ga še niste jedli, boste nad njim verjetno navdušeni. Še posebej, če ga boste pripravili doma.

Limonino lupino uporabljajte samo v primeru, ko ste prepričani, da ste kupili limone iz bio pridelave!

Rezultate hujšanja z limono boste opazili precej hitro, le vztrajajte na svoji poti. En teden uživanja ob kozarčkih sveže limonade vam vsekakor ne bi smel predstavljati prevelike ovire. Pa še toliko dobrega boste naredili za svoje telo.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close