Homeopatska zdravila – dobro je vedeti

Če se vsaj malenkost zanimate za alternativno medicino, ste za homeopatijo zagotovo že slišali. Gre za vejo alternativne medicine, ki jo je v 18. stoletju predstavil in utemeljil dr. Samuel Hahnemann. Že nekaj let so homeopatska zdravila dostopna tudi v številnih lekarnah po Sloveniji, kar nakazuje na njihovo vse večjo priljubljenost. Vse večje je tudi število bolnikov, ki se jim je uradna medicina iz tega ali onega razloga zamerila, in se zato raje odločijo za homeopatsko zdravljenje.

In če se sprašujete, ali je homeopatija komu dejansko pomagala, lahko na internetu najdete številne forume, kjer boste našli različna mnenja. Dejstvo pa je, da je tudi pri nas vse več posameznikov, ki so jim homeopatska zdravila dejansko pomagala na poti do ozdravitve.

Podobno se zdravi s podobnim

Homeopatsko zdraviloHomeopatija temelji na osnovnem načelu, ki pravi, da se podobno zdravi s podobnim. V latinščini to zapišemo s »similia similibus curentur«. In kaj to pomeni v praksi? Da se za zdravljenje izbira homeopatska zdravila, ki pri zdravem človeku izzovejo enake znake, kot jih ima oboleli. Če ima torej nekdo izpuščaje, se uporabi zdravilo, ki bi pri zdravem človeku takšne izpuščaje izzvalo.

Verjetno se sliši kar nekoliko nevarno, a vedeti morate, da so v zdravilih le minimalne količine aktivnih snovi oziroma le njihove informacije. Ravno zaradi tega, če se jemljejo v skladu z navodili farmacevta homeopata ali zdravnika homeopata, homeopatska zdravila nimajo stranskih učinkov.

Predstavitev homeopatskih zdravil na enem mestu

Če vas vse bolj uveljavljena veja alternativne medicine zanima bolj podrobno, boste na spletni strani https://www.homeopatskazdravila.com/ našli mnogo koristnih informacij in nasvetov v povezavi s homeopatijo, homeopatskim zdravljenjem in posameznimi homeopatskimi zdravili. Na strani je tudi seznam homeopatskih zdravil, kjer so po abecedi nanizana tako slovenska kot latinska imena zdravil.

Ne pozabite, da v medicini vedno velja, da se morate pred uporabo takšnih ali drugačnih zdravil vedno posvetovati s strokovno podkovano osebo. Če se torej zanimate za določena homeopatska zdravila, za katera mislite, da bi lahko pomagala pri vaši težavi, se morate o tem nujno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom homeopatom.

Homeopatsko zdravljenje je individualno pogojeno, kar pomeni, da lahko nekdo, ki kaže enake simptome kot vi, dobi povsem druga zdravila. Ravno zaradi tega je tako pomembno, da se pred nakupom pogovorite s strokovnjakom, ki bo ocenil, katera homeopatska zdravila so za lajšanje vaših težav najprimernejša.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

1 komentar

  1. Res hvala za povezavo do spletne strani, kjer so posamezna homeopatska zdravila zares lepo opisana. Sama sem do sedaj jemala samo arniko, ko so me po vadbi bolele mišice, bom pa sigurno poskusila še gelsemium, da vidim, če bom imela pred nastopom kaj manj treme. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close