Da bodo gube na čelu izginile …

Gube vzniknejo kot prepleten niz na videz nepovezanih dejavnikov. Nanje vplivajo nezavedna mimika, naravno staranje kože v kombinaciji z genetiko, preveč površne nege, nezanemarljiv pa je tudi vpliv okoljskih dejavnikov. Gube na čelu še bolj kot drugod jasno spregovorijo o ne le telesnem, ampak tudi duševnem zdravju človeka, saj so lahko odraz zaskrbljenosti in napetosti.

Četudi ni mogoče mimo dejstev, da celice z leti izgubljajo sposobnost samoobnavljanja, da je zaradi manjše količine kolagena in upadanja hormona estrogena koža vse manj čvrsta, vse manj elastična, je zdrav življenjski slog še vedno zagotovilo, da je procese, ki jih spremlja čas, vendarle moč držati na vajetih. Zato je, kar zadeva gube na čelu, veliko odvisno od nas samih.

Z zdravim življenjskim slogom v boj proti gubam na čelu

Ohranjanje videza mladosti na obrazu predvideva redno telesno vadbo, najbolje na svežem zraku, uravnoteženo prehrano in veliko popite vode, dovolj spanja in sproščanja. In seveda uporabo kakovostnih izdelkov za nego obraza, ki naj bodo prilagojeni starosti in tipu kože. Gube na čelu bomo zgolj s kremo sicer težko popolnoma odpravili, bo pa pri procesu regeneracije kože v veliko pomoč. Po mnogih testiranjih so se za najboljše kreme proti gubam izkazale naravne, ki so do kože neagresivne.

Krema proti gubam na čelu

Zavedati se je treba, da ima koža dovolj dober spomin, da ve za vsa prekomerna izpostavljanja soncu. In če je tempo življenja prehiter, če je del vsakdana stres in če ja ta za nameček pospremljen še z alkoholom in kajenjem, ne čudi posebno, da je izgled kože vse bolj ohlapen, puščoben in starikav.

Druge metode odstranjevanja gub na čelu

Obraz brez gub je obraz mladosti, privlačnosti, razigranosti. Je vera, da bo uspeh laže dosegljiv in posledično tudi življenje lepše. Tako ne čudi obstoj različnih poti, ki si za cilj jemljejo čim bolj temeljit izbris vidnih obraznih gub, med katerimi vsekakor prevladujejo gube na čelu. Eden bolj razvpitih in učinkovitih, a tudi finančno nezanemarljivih, je lasersko pomlajevanje, ki ga izvajajo izkušeni specialisti dermatologi. V javnosti dobro poznano je tudi glajenje gub z vbrizgavanjem toksina botulina. A učinek ni trajen, kar pomeni, da je nekaj mesecev vse videti lepo in prav, nato pa je treba vbrizgavanje ponoviti.

Za tiste, ki prisegajo na bolj naravne načine pomlajevanja, je tu še vadba obraznih mišic, ki, če je redna, ne pripomore le k zmanjšanju vidnih gub, temveč tudi k ohranjanju vitalnosti in energije obraznih mišic. Lahko se tudi pačimo, delamo najrazličnejše grimase, se sproščamo z masažo obraza … In se tako postavimo po robu tudi gubam na čelu.

4.8/5 - (9 votes)

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!
Back to top button