Berberska masaža – klasična masaža telesa z arganovim oljem

Veste, kakšna je berberska masaža? Gre za klasično masažo telesa, pri kateri pa se poleg golih rok uporablja še z vitaminom E bogato arganovo olje. Omenjeno olje se pridobiva iz plodov arganije (lat. Argania spinosa) – drevesa, ki uspeva le v jugozahodnem predelu Maroka. Zaradi vseh koristnih snovi, ki jih vsebuje arganovo olje, Berberi, domačini tega dela Maroka, arganovo drevo imenujejo tudi »drevo življenja«. V nadaljevanju si preberite, zakaj je berberska masaža tudi pri nas postala tako priljubljena in zakaj jo je smiselno preizkusiti na lastni koži.

Berberska masaža za čvrsto in zdravo kožo ter popolno sprostitev

Če se radi odpravite na masažo, vendar berberske masaže do zdaj še niste izkusili, vam toplo priporočamo, da se odločite in jo preizkusite. Gre namreč za masažo, ki ne bo poskrbela le za popolno sprostitev, temveč zaradi uporabe arganovega olja tudi za čvrsto in zdravo kožo.

Berberska masaža običajno traja 60 minut, lahko tudi 90, cena storitve pa je malenkost višja od klasične masaže. Nudijo jo mnogi kozmetično-masažni saloni, cene pa so od salona do salona lahko kar precej različne. Glavna odlika berberske masaže je torej arganovo olje, ki ima celo vrsto pozitivnih učinkov na kožo in telo.

Arganovo olje – vitamin E in esencialne maščobne kisline

Arganovo oljeArganovo olje vsebuje vitamin E, ki je znan po tem, da deluje kot blag antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in tako vzdržuje pomembne funkcije mišičnega ter živčnega sistema, krepi imunski sistem in zavira staranje.

Berberska masaža je zdravju koristna tudi zato, ker ima arganovo olje v sebi številne esencialne maščobne kisline, le-te pa so v pomoč pri zdravljenju revmatskih in kardiovaskularnih obolenj. Poleg tega maščobne kisline aktivirajo kisik v celicah, pozitivno vplivajo na možganske funkcije, tudi na jetra, prav tako pa izboljšujejo prebavo in ščitijo vezivna tkiva.

Kot zanimivost naj omenimo še, da maroški Berberi namesto oljčnega olja uporabljajo arganovo, v katerem je še enkrat več vitamina E, poleg uporabe v prehrani pa arganovo olje uporabljajo še za krmljenje živali ter kot kurilno sredstvo.

Se vam zdi, da bi vam bila berberska masaža pisana na kožo? Poiščite masažne salone v svojem okolišu in se predajte užitkom!

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close