Alternativno zdravljenje kot samopomoč

Alternativno zdravljenje temelji pa na prepričanju, da do bolezni pride takrat, ko se poruši ravnotežje v telesu. Cilj je torej ponovna vzpostavitev ravnovesja organizma. Tej obliki zdravljenja pravimo tudi zdravilstvo oziroma komplementarna medicina. Med alternativno zdravljenje sodijo številne tehnike in metode, ki v največji meri izhajajo z Daljnega vzhoda, predvsem iz Kitajske.

Zdravje je naravno stanje človeka

V naravi je tako, da vse teži k ravnovesju, in prav tako je tudi s človekom. Če pa se človek neustrezno prehranjuje, se premalo giblje, je preveč črnogled ter nasploh živi nezdravo, lahko pride do zmanjšane imunske obrambe telesa. Pravzaprav je le vprašanje časa, kdaj bo do nje prišlo. In ko do nje pride, se pričnejo pojavljati različne bolečine in bolezni.

Celostna obravnava človeka

Glavna razlika med alternativno medicino ter uradno medicino je v tem, da prva obravnava človeka celostno, saj se osredotoča na telo, um, čustva in dušo. Temelji na načelu sposobnosti samozdravljenja. Uradna medicina pa se osredotoča na določeno bolezen.

Naj omenimo še eno razliko: medtem ko alternativno zdravljenje išče vzrok za nastanek bolezni, gre pri uradni medicini predvsem za odpravljanje simptomov. Zagotovo ste že večkrat naleteli na zapis, da uradna in alternativna medicina druga drugo dopolnjujeta.

Alternativno zdravljenje v mnogih oblikah

Pri alternativnem zdravljenju imamo veliko možnosti, kako odpraviti bolezni in bolečine, saj je zdravljenje izjemno razvito. Več kot odlično deluje tudi kot preventiva. Alternativno zdravljenje lahko poteka na različne načine: z zdravili, masažo, meditacijo, polaganjem rok, zvokom, vonjem, svetlobo, energijo itd. Poleg tega lahko poteka na blizu ali na daljavo.

Akupunktura

K takšnemu zdravljenju sodijo holistična medicina, tradicionalna kitajska medicina, vibracijska ali kvantna medicina, refleksoterapija, meditacija, reiki, bioenergetika, kiropraktika, ajurveda, joga, homeopatija, aromaterapija, akupunktura itd.

Priljubljenost alternativnih metod narašča

Alternativne metode zdravljenja so uporabljali že v pradavnini in tudi danes je ta oblika zdravljenja še kako prisotna. Kor primer naj navedemo homeopatsko zdravljenje, saj lahko različna homeopatska zdravila najdemo v številnih lekarnah.

Iz tega je razvidno, da priljubljenost zdravilstva tudi v Sloveniji iz leta v leto narašča. In to kljub temu, da znanost in uradna medicina zaradi pomanjkanja empiričnih dokazov alternativne medicine ne priznavata.

Za koga je primerno alternativno zdravljenje?

Primerno je za vse, ki želijo, da bi bilo njihovo telo kot celota spet zdravo in v ravnovesju, saj bodo s tem preprečili nastanek novih bolezni. Tako se k alternativni medicini zatekajo ljudje, ki imajo različne zdravstvene težave in bolezni, ljudje, ki so že preboleli kakšno bolezen, pa tudi tisti, ki jim uradna medicina ne more pomagati.

Se tudi vi odločate za obisk zdravilca? Priporočamo vam, da ga še pred obiskom dobro preverite. Do pravih informacij boste zagotovo prišli kar na internetu.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najbolj brani prispevki

Close
Back to top button
Close
Close