7 nasvetov za učinkovito hujšanje

Učinkovito hujšanje vse prevečkrat zamenjujemo s hitrim hujšanjem, kar pa seveda še zdaleč ni enako, ampak prej nasprotno. Če smo vas ujeli v fazi priprav na odpravo odvečnih kilogramov, vam bodo naši nasveti še kako prišli prav.

Raziskali smo namreč precej strokovne literature in prišli do spoznanj, ki so za učinkovito hujšanje izjemno pomembna. Sledite jim in že prav kmalu boste ob pogledu na tehtnico in svoje telo dobili na obraz velik nasmeh, ki vas bo spremljal tudi pri ohranjanju vaše telesne mase.

1. Med hujšanjem nikoli ne bodite lačni

Dnevne obroke si pripravite vnaprej in jih torej skrbno načrtujte. Ko boste na poti ali v službi, imejte pri sebi zdrav prigrizek, po katerem boste posegli, ko vas bo zagrabila lakota.

Pomembno je tudi, da ne preskakujete obrokov. Zadnje raziskave kažejo na to, da je na dan dobro zaužiti vsaj pet obrokov, ki so seveda pravilno uravnoteženi.

2. Po športni aktivnosti se ne prenajedajte

Nekateri ljudje po telesni vadbi posežejo po preveliki količini hrane. Bodite pozorni na to, koliko kalorij vam je uspelo pokuriti med vadbo, nato pa si le privoščite primeren obrok.

Žitne ploščice
Po športni aktivnosti si lahko privoščite zdravo žitno ploščico.

Po teku, kolesarjenju ali kateri od drugih telesnih vadb si torej ne privoščite obilnega obroka, temveč le kako sadje ali morda proteinsko ploščico.

3. Na krožnik naložite zelenjavo prave barve

Poskrbite, da bo na vašem krožniku veliko rdeče, zelene in rumene zelenjave. Ta učinkuje pri hujšanju, poleg tega pa pozitivno vpliva tudi na splošno zdravje ter pomaga pri ohranjanju lepe in mladostne kože.

Raznobarvna zelenjava
Z raznobarvno zelenjavo do večjega apetita in vseh potrebnih vitaminov.

Vsekakor bo zelenjava poskrbela še za to, da ne bo veliko prostora za drugo, manj zdravo hrano.

4. Privoščite si veliko količino tekočine

K učinkovitemu hujšanju v veliki meri pomaga tudi dovolj velika količina zaužite tekočine. Priporočamo vam, da med hujšanjem pijete predvsem vodo, ki je bistvenega pomena za hidracijo telesa. Popiti je priporočljivo približno 2 litra vode na dan, lahko pa posežete tudi po nesladkanih čajih.

Pitje vode
Če želite shujšati, poskrbite za zadosten vnos tekočine.

Pitje zadostne količine tekočine je pomembno še zato, ker si boste z njeno pomočjo napolnili želodec. Tako vas bo navdajal občutek sitosti, posledično boste pojedli manj in si omogočili še učinkovitejše hujšanje.

5. Prehrano popestrite s pekočimi začimbami

Občutek lakote lahko zmanjšate tudi tako, da hrani dodajate pekoče začimbe. Priporočamo vam pogostejšo uporabo čilija, saj vsebuje kapsaicin, ki je odgovoren za izločanje endorfinov v možganih.

Kajenski poper
Kajenski poper odlično vpliva na zdravje in pomaga pri hujšanju.

Vsekakor so dobrodošle še druge pekoče začimbe, s katerimi pa ne pretiravajte. Preizkusite na primer kajenski poper, ki krepi cirkulacijo, uravnava krvni tlak, odpravlja težave s prebavo, živčevjem in kostmi.

6. Bodite pozorni na uravnotežen vnos hranil

Vse preveč ljudi med hujšanjem šteje kalorije, pri tem pa pozablja na uravnotežen vnos hranil. Morda ste med njimi tudi vi. Če si želite učinkovitega hujšanja, pri vsakem obroku pazite na to, da bo razmerje med ogljikovimi hidrati, maščobami in beljakovinami pravilno.

Raznovrstna prehrana
S pestro in raznovrstno prehrano boste v telo vnesli vse potrebne snovi.

Če se boste tega držali, vam zagotavljamo, da boste dlje časa ostali siti. Obenem boste poskrbeli, da bo vaše telo dobilo vse, kar potrebuje za kakovostno delovanje.

7. Ne kupujte dietnih pijač

V dietnih pijačah so dodana sladila, ki na telo vplivajo zelo slabo. Če jih boste uživali, se boste pri obrokih prenajedali, rezultat pa bo viden v obliki odvečne maščobe, kar je zagotovo zadnje, kar bi si pri hujšanju lahko želeli.

Zaupali smo vam sedem učinkovitih nasvetov, za katere bi bilo prav, da bi vas tudi sicer spremljali na življenjski poti, ne glede na to, ali hujšate ali ne. Tu in tam pa se seveda lahko tudi pregrešite, toda ne prevečkrat, saj bo vaš trud kaj hitro zaman.

Dolcevita.si

Spletni portal Dolcevita.si je namenjen vsem, ki želite izboljšati kakovost svojega življenja. Na portalu objavljamo prispevke, povezane z lepoto in zdravjem, predvsem strokovne nasvete in koristne napotke. Veseli bomo, če boste naše prispevke delili na socialnih omrežjih in nam na ta način pomagali, da o zdravem življenjskem slogu izve čim več ljudi. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close